Nagyi szerette Papát 120 kilósan is, Apu meg rajongott a molett Anyuért...

Most a Norbi videója felbosszantott...

Mert nem ennyiről szól az élet. Nem csak külsőségekről - még ha a külsőség az egészséggel is összefügg. 
Nagymamám túl a nyolcvanon  azért rakatta be a haját, mert nőnek akarta érezni magát. Papa mellett, aki bizony 120 kilós volt. 
Nem érdekelték a hurkák, a kilók, mert azt a fiatal srácot látta benne még 90 évesen is, aki annak idején elcsavarta a fejét...
Anyámra 90 kilósan is féltékeny volt a férje, és leste minden mozdulatát, mert szerette, és nem akarta elveszíteni. 
Pedig mikor felébredt, akkor nem a haját állította be először, és nem kifestette magát, hogy tetszetősen szolgálhassa fel férjének a reggeli kávét, hanem kiment intézni a gyereket, befűtött, és csinálta a reggelit. 
Mert hogy sok mindenre volt ideje, csak tornázgatni nem.
Nem az volt a lényeg, hanem a pénzkereset. Ugyanis sokan fizetésből élnek meg. És kétkezi munkából... 
Meg volt neki így is a mozgás, óvónőként szaladgálni a gyerkőcök után. De mivel akkoriban nem volt flancolás az étkezésben, nem árusított senki tízszeres áron - amúgy régen is ismert termékeket - kénytelen volt csak az ilyen-olyan diétákra hagyatkozni, hogy majd azzal sikerül fogyni...
És ezért épp apám volt a legmérgesebb..."Minek kínlódsz ilyen marhaságokkal, mikor nekem mindegy hány kilós vagy, így szeretlek..."
Apám, nagyapám - bár maradi korban élt - mégis haladóbb szellemű volt egyik-másik mai celebnél, aki úgy gondolja, hogyha már valaki túlsúlyos, akkor nem is ember. Csak arra való, hogy   rohanjon megvásárolni a fogyókúrás termékeket...
Mindegy, milyen áron, hisz neki kell tudni a legjobban, hogy egy kor után a test csak plasztikázással lesz hasonló - de nem azonos - a fiatalhoz. 
És ha valaki saját magán elfogadja az idő múlását, mert mit tehet mást... - akkor ha szeret valakit - kutya kötelessége rá is úgy tekinteni... Elfogadással. 
Az pedig azonos a szeretettel...
Fotó: Fortepan.hu/Karabélyos Péter
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!