Jön az ónos eső, csak óvatosan! - Holnap reggelre 13 megyére adott ki riasztást az OMSZ

Már szinte hozzászoktunk, jó ideje ködös, nyirkos időnk van. Most viszont változás jön, enyhülni fog az idő - a magasban. A délnyugati országrész felől nedves levegő áramlik be az országba, úgyhogy jó pár helyen kialakulhat majd ónos eső.  
Ez a ma este.
Holnapra viszont már komolyodik a helyzet - elvégre kezdődik a hét, menni kell dolgozni, meg a gyerkőcöknek iskolába - miért ne akkor legyen majd a legnehezebb. 
Az éjszakai órákban Délről, Délkeletről érkezik az ónos esi, ami előre láthatólag fokozatosan legalább 13 megyét érinteni fog.  Békés megyében lesz a legkomolyabb a helyzet, ott msodfokú figyelmeztetés érvényes, akár órák hosszat is hullhat az ónos eső, ez persze azt jelenti, hogy szabályos kis jégpáncél fogja borítani az utakat, és mindent, ami az útjába akad. 
Nap közben aztán szépen kelet fele fokozatosan elhagyja az országot ez a kellemetlen téli csapadék, és felváltja az eső. 
Úgyhogy, ha holnap útnak indulunk, akkor recés cipő, vagy cipőre zokni, esetleg bekenni a cipő talpát félbevágott krumplival. És figyelni, figyelni, figyelni!
A 13 megye, ahová a riasztást kiadták:
Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár,Hajdú-Bihar,  Heves, Pest, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya...
Csak  óvatosan!
Fotó: Kárpátinfo.net
loading...
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!