Húsos, töltött palacsinta - maradék húsokból

Sós palacsintákat sütünk, vagyis ugyanolyat, mint máskor, csak nem rakunk bele cukrot. Ha egyáltalán egyébként szoktunk. (Amúgy ez fölösleges dolog, a töltelék - ha édest készítünk - épp eléggé megédesíti az egészet, ráadásul a cukortól könnyebben leég)
Ezt a palacsintát legtöbbször maradékból készítjük, ezért mennyisége változó.
Csinálhatjuk főtt húsból, sült húsból, pörköltből, sonkából, de akár felvágott maradékából is.

Hozzávalók: 
maradék hús, vagy húsárú
1 kanál zsiradék
1 evőkanálnyi liszt
1 dl tej, vagy tejföl
1 pohárnyi tejföl a leöntéshez
fűszerek, amit csak szeretnénk

A húst, vagy felvágottat apróra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük.
Egy edénykébe felmelegítjük a zsiradékot, aztán hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, vagy tejfölt.
Ezt aztán hozzákeverjük a húshoz, ízlésünk szerint ízesítjük. A bors nagyon passzol hozzá. 
Szépen, egyenként megtöltjük a palacsintákat, kikenünk egy kis tepsit, vagy egy tűzálló tálat, és szépen, sorban belerakjuk. 
Leöntjük tejföllel, aztán előmelegített sütőben jól átforrósítjuk, pirítunk a tetején.
Ha nagyon turbózni akarjuk, akkor mehet rá egy kis reszelt sajt is. Kis pikáns ízt ad neki.
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!