Hét közben nyirkos, ködös időnk lesz, hétvégére pedig jöhet az ónos eső...


Mai napunk is nyálkás, ködös lesz. A Meteorológiai Szolgálat az egész országra sárga figyelmeztetést adott ki, ami azt jelenti, hogy legalább 6 órán keresztül ködös időnk lesz. Ettől aztán hidegebbnek is érezzük a hőmérsékletet.
Szinte egész nap meg is marad, egyedül az észak-nyugati területeken süthet ki rövid időre a nap.
Mindenütt fagypont környékén lesz a hőmérséklet, csak azokon a vidékeken haladhatja meg egy-két fokkal a 0 értéket, ahol egy időre megláthatják a napot is. 
Péntekig szinte biztos, hogy ilyen időnk lesz, annyi különbséggel, hogy a nappali hőmérséklet magasabb lesz valamivel, már keleten is elérheti a plusz 3-4 fokot. Ennek fejében viszont az éjszakák is hidegebbek lesznek, ott is a mínusz 3-4 fok lesz a jellemző.
Ellenben hétvégére változik a helyzet. 
Azt nem mondom hogy jobb lesz, de változik.  Ugyanis csapadék érkezik, ami legtöbb esetben ónos eső lesz, itt-ott hóval tarkítva.  
És az időnk egy szemmel sem lesz kellemesebb.
Ugyan semmilyen front nem érkezik országunkba, de a borongós, nyálkás, hideg idő miatt nyomottabbak, álmosabbak leszünk, gyengébbnek érezzük magunkat. A depresszió környékezhet.
Az időszakosan napos helyeken gyakrabban fordulhatnak elő gyulladások, melyek a melegfronti hatás tünetei lennének.
Ahol pedig nyirkos az idő, rossz hangulatban telik napunk.
A nyirkos, hideg idő miatt rétegesen kell öltözködnünk, és nem árt, ha sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk.
Az bármikor hasznos!
Fotó: Fortepan.hu/Szent-Tamási Mihály

Megjegyzések

A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...