13 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos erejű szél miatt


Holnap jön ugyan egy lehűlés, de mai nap még akár 5-6 fokkal is meghaladhatja a hőmérséklet a 0 fokot, amit viszont a szél miatt jóval hidegebbnek érzünk majd. 


Viharos erejű széllökések is számíthatunk, melyek akár 70 km/órás is lehet. 
Néhány megyében a Dunántúl nyugati, délnyugati területein  viszonylag rövid ideig ettől erőteljesebb széllökésekre is számíthatunk. Itt akár 90 km/h-s erejű szélre is számíthatunk.
70 km/h-nál a szél a fákról ágakat törhet le, és ilyenkor már a nagyobb fák törzsei is meghajlanak.

90 km/h-nál más a kisebb, gyengébb fákat kidöntheti a légmozgás, vastagabb ágakat is letörhet, egyszerűbb épületeket rongálhat, és akár a cserepekben is kárt tehet.
Az erős szél miatt figyelmeztetést adtak ki Budapest, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye területére. 
Éjszaka akár -5 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála.
A hidegfront még érezteti hatását, és a viharos erejű szél bizony fejfájást is hozhat magával, 
görcsös, migrénes panaszaink lehetnek. 
A keringési problémákkal élőknél jobban oda kell figyelni, hisz vérnyomás ingadozás jelentkezhet, ráadásul nagyobb a veszélye az infarktusnak is. Kerülni kell a megerőltető tevékenységeket.
A szél miatt ingerlékenyebbek lehetünk, kellemetlenül érezzük magunkat a bőrünkben. Ráadásul az ilyen időben könnyebb megfázni is, nagy szélben csak akkor menjünk huzamosabb időre ki, ha feltétlenül szükséges. 
Öltözékünk feltétlen legyen réteges, és ha csak lehet: a bőrrel érintkező természetes anyagból készült. 
Ilyenkor a legjobb a magas ásványi anyag, és vitamin tartalmú ételek fogyasztása.
Fotó: 8200.hu
loading...
A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...