Unalmas a lencsefőzelék? Készíts pörköltet a lencséből!


Szilveszter környéke - pontosabban Újév napja a konyhában a lencséé. Mai napig még mindig ez a legnépszerűbb étel ezen a napon - a babona miatt főzzük, miszerint aki  lencsét eszik, az biztos nem fog nélkülözni az elkövetkező évben. 
Nem mindig van az embernek kedve főzelékezni, arra ráadásul nem árt valami feltét is. A magyar ember mindent kiránt, és mindenből pörköltöt, paprikást készít - akkor ezt miért hagynánk ki?  
Mivel azért mégiscsak egy növény őkelme - érdemes az átlagtól picit erőteljesebben fűszerezni.

Hozzávalók :
1/2 kg lencse
2 szép fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál zsiradék
1 kis doboz paradicsomkonzerv
1 fej TV-paprika
2 evőkanál fűszerpaprika - amilyet szeretünk
köménymagból  nagyjából teáskanálnyi
néhány babérlevél
1 liter víz 
csapott evőkanál só, de egy leveskocka igazán jótékony hatású
nagy doboz tejföl
nokedlihez
3 tojás
víz
1/2 kg liszt

A hagymákat összevágjuk,zsiradékon  megpirítjuk üvegesre, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az apróra vágott paprikát megszórjuk a piros fűszerpaprikával, hozzáadjuk a köménymagot, a babérlevelet, belerakjuk az átmosott lencsét, átkeverjük - aztán felöntjük a rizzsel. 
Fedő alatt főzzük, 30-40 perc alatt készül el, ha szükséges, akkor töltsünk utána vizet.
A végén megkóstoljuk, ha szükséges még utánafűszerezünk. 
Keverhetünk bele tejfölt, de hozzá is adhatjuk.
Elkészítjük a nokedlit a szokásos módon, bő sós vízben kifőzzük, öblítjük, aztán  együtt tálaljuk.
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!