Szerinted hol gyártották az első műanyag fenyőket?
Azt gondolnánk, hogy a műfenyőnek túl nagy története nincs, hisz hazánkban néhány évtizedes múltra tekinthet vissza.
Pedig Németországban már az 1700-as években próbálkoztak hasonlóval, persze ennek is meg volt az oka - olyan erdőirtások voltak akkoriban, hogy fenyőfát gyakorlatilag nem lehetett kapni.
Ezért aztán libatollat aggattak egy fa nyélre, erre rakták a különböző díszeket. Ezzel viszont az volt a baj, hogy nagyon tűzveszélyes volt, így aztán nem lett igazán népszerű. 
Viszont ott volt az emberekben később is, hogy jó lenne valami alternatív megoldás. 
Ne kelljen minden évben másik fenyőt venni, és azt persze előtte ki is vágni a "cél érdekében".
És persze az sem elhanyagolható, hogy a valódi fa - bár nagyon szép, és kellemes fenyőillattal szolgál - rengeteg lehullajtott tűlevelével bosszúságot is okoz, meleg helyen sokáig nem tartható, ha meg kopaszodik, akkor már sajnos elveszti varázsát.
Aztán az 1930-as években az USA-ban egy WC-kefe gyártó fejéből pattant ki az ötlet, hogy ugyanazzal a technológiával, amivel a kefét gyártják karácsonyfát is lehetne "összehozni".
Pusztán arra van szükség, hogy a nyélen végig legyenek tüskék, ne csak, mint a kefe elején.
És persze a kiegészítés, a tüskék ne fehérek legyenek, hanem mint a valódik: zöldek.
Az ötletet megvalósítás követte, és hatalmas siker lett. Úgyhogy az első műfenyőket egy WC-kefe készítő gépsoron "görgették le"...
Évtizedekig gyártották ugyanazzal a technológiával, és ugyanabban a gyárban, ahol  az illemhely karbantartót...
Később aztán elterjedt Angliában, majd Európa nyugati felén, majd elérkezett hozzánk is - már korszerűbb alapanyagokból készítve.
Később persze finomult az egész, mára már PVC-ből gyártják az ünnepi fákat, és kezd ugyanolyan népszerű lenni, mint a valódi.

Megjegyzések

A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...