Savanyú káposztán sült hurka-kolbász




Most, karácsony környékén rendesen el vagyunk telve a nehéz ételekkel, de jön még olyan időszak, amikor hideg is lesz, és már elfelejtődik az ünnepi lakoma.
 Akkor pedig érdemes megsütni egy ebédre ezt a finomságot nagy ritkán. 


 Hozzávalók: 
4 db véres hurka 
4 db májas hurka 
4 db sütnivaló kolbász 
zsír 
másfél kiló átöblített, kicsavart savanyú apró káposzta 


Az apró káposztát - ha túl savanyú - kimossuk, és kinyomkodjuk belőle a vizes savanyú levet. 
Egy sütőedényt, vagy tepsit kizsírozunk, és felszálazva a káposztát a tepsi aljába rakjuk, majd egy félpohárnyi vízzel megöntözzük. 
A kolbászokat és a hurkákat kívülről bezsírozzuk, és a káposztára ültetjük szépen, sorban. 
 Fóliát rakunk rá, és fél órát az alatt sütjük az egészet 180 fokon, ennyi idő alatt megpárolódik a káposztánk. 
Aztán pedig az alufóliát levesszük, és még egy negyedórát, vagy amennyire szüksége van - pirítunk rajta, hogy a kolbász, hurka, és a káposzta is piruljon cseppet.

Megjegyzések

A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...