Miért eszünk Szilveszterkor virslit?
Jó régen volt, mikor így, papír tálcán árulták - no mindegy, most nem ez a téma...

Érdekes dolog, de valójában senki nem tudja.
Egy biztos: Köze van a malac hús evéshez. 
Ha valaki disznót eszik Szilveszterkor, Újévkor - biztos, hogy egész évben szerencséje lesz.
Ráadásul ott van egy lényeges dolog: rendkívül könnyű elkészíteni. Nem kell vele órákig, de még fél órát sem bajlódni - mint mondjuk egy kolbász sütéssel. 
Bárki meg tudja főzni, nem kell hozzá szakértelem. 
Viszonylag könnyű étel, ennyit még a fél éjszakai lakomázás után is le tudunk szuszakolni.
Főleg, ha jó az a virsli.
Úgyhogy ha csak lehet - inkább a minőségre menjünk, ne a mennyiségre!
Mostanában sokszor találkozni olyannal, hogy "Nosztalgia virsli" "Békebeli akármi", Mangalica kolbász,sonka,virsli...amit csak akartok.
Van egy olyan leírás, hogy: Magyar Élelmiszerkönyv - ahol ki van kötve, hogy milyen elnevezéssel, milyen összetételűnek kell lennie egy bizonyos élelmiszernek.
Ebben a könyvben nincs meghatározva a Nosztalgia, Békebeli, Mangalica minőség. 
Magyarul ez azt jelenti, hogy lényegében azt írnak az élelmiszerre amit akarnak, az még nem jelenti azt, hogy valóban régi recept szerint készült, vagy teszem fel valóban tisztán mangalicából lenne a virsli, vagy akár a kolbász. Lehet, hogy csak megmutatják neki... :)
Ez utóbbival nekünk is volt egy kellemetlen tapasztalatunk. Vásároltunk mangalica kolbászt, amiről aztán a címkéjét tüzetesen átvizsgálva kiderült, hogy a paprika egy része helyett színezéket, és a hús mellett még kókuszrostot is tartalmaz. Ez volt két éve, azóta is töretlen lelkesedéssel árulják -  az idén sütőkolbásznál találtunk ilyet, úgyhogy ha vásárolunk virslit kimérősen, akkor a hentest kérdezzük meg az összetételéről. 
Ha pedig előre csomagoltat veszünk, nézzük meg miből készül, mert sok a csúsztatás. Nem érdemes az  olcsót venni, - ha csak nem muszáj - inkább kevesebbet, de az jó legyen. 
Hogy kis betűvel írják? Nem gond... Ne szégyelljük elővenni a szemüveget!
Fotó: Pixabay/Eismannhans
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!