Ki született december 24-én?
Az  emberek nagy része ilyenkor automatikusan azt a választ adja, hogy Jézus Krisztus. 
Holott 24-én születésének az előestéjét ünnepeljük, várjuk a csodát, az eljövetelét -  ekkor a régi időkben a böjt is hozzátartozott az ünnepkörhöz. Majd az éjféli mise végeztével kezdetét vette karácsony.

Viszont december 24-én született, mégpedig 1937-ben Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach, akit mi már mindörökké Sisiként, magyar királynőként emlegetünk. 
Ezen a napon született Klapka György, aki eredetileg színészi pályára készült, aztán táncos lett belőle, majd pedig vállalkozó - és jó ideig Mary Zsuzsi férje volt, aki szomorú - de pont ezen a napon hunyt el. 
Ekkor született Závodi János gitáros is, a Piramis egyik frontembere, aki előtte a Kex-ben, a Miniben, és a Non-Stopban is játszott.
December 25-én Jézus Krisztus születésnapját ünnepeljük. A történészek persze a mai napig vitatkoznak azon, hogy ez valójában mikor lehetett, a lényeg az, hogy ekkor ünnepeljük. 
Ez a nap volt Domján Edit , a rendkívül érzelem gazdag, gyönyörű hangú színésznő születésnapja is. Egy nappal később, 40 évesen lett öngyilkos.
1965. december 26-án, karácsony másod napján született Róth Miska iparművész, akinek  üvegfestményeit Magyarország legimpozánsabb épületeink csodálhatjuk.
Ezen a napon született Gryllus Dorka színésznő is, akiről  viszonylag keveset hallunk mostanában. 

Megjegyzések

A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...