Értük izgultunk a hetvenes évek végén...


Volt egy sorozat  a hetvenes évek legvégén, ami hatalmas siker volt nálunk is, és aki akkoriban látta, most is emlékszik  a történésekre.


Nem szappanopera volt, mégis 91 részt ért meg. 
Egy család életét dolgozta fel, egy egyáltalán nem szerelemből köttetett házasság volt a kiindulópont. 
A főszereplők nem voltak szépek, nem is voltak mind pozitív személyiségek, de nagyon is emberi volt az egész történet, a nézők izgultak értük, megtárgyalták az új fejleményeket, és örültek a főszereplő házaspár egymásra találásának.
A sorozat a BBC feldolgozása volt, eredeti címe The Onedin Line - nálunk Onedin család néven vetítették.
Zenéje elbűvölte a tv-nézőket, a komolyzenében jártasabbak tudták, tudják - hogy valójában Hacsaturjan Spartacusának részlete volt - sokaknak mai napig ez az "Onedin zene". 
A történet abban az időben játszódik, amikor a vitorlásokat apránként leváltják a gőzhajók.
A család Liverpoolban él, a család feje James Onedin, aki érdekházassággal próbálja megalapozni gazdasági sikerét.  Az érdekházasság aztán átcsap szerelembe, és feltétlen szeretetbe, tiszteletbe, ragaszkodásba. Együtt munkálkodásba - a sikerért.
Minden megtalálhattunk ebben a történetben, amire vágyik az ember. Gyönyörű felvételek, romantika, történelem, kaland, izgalom. 
A főszereplő 2013-ban hunyt el - Peter Gilmore volt, Németországban született angol szülőktől, még kicsi volt, amikor visszatértek hazájukba - a háború előtt 1937-ben.  
Elég önálló kamasz lehetett, mert 14 évesen úgy döntött, hogy ő bizony színésznek áll, pontosabban színészetet tanul. De énekelni is jól tudott, egy ideig ezt a tudását kamatoztatta.
Érdekesség, hogy harmadik felesége, akivel végülis leélte életét az a színésznő: Név szerint Anne Stallybrass, aki az Onedin család c. sorozatban is feleségét játszotta.  A filmbéli feleség haláláig tartott a közös szereplés, ekkor még csak barátok, munkatársak voltak, majd mikor felbomlott házasságuk ez a barátság átalakult szerelemmé, idővel összeköltöztek, majd 1987-ben összeházasodtak. 
Peter Gilmorenak -  bár rendszeresen játszott a Folytassa...sorozatban- , ennek ellenére leghíresebb szerepe mégis Onedin kapitány  maradt...
Fotó: Youtube.com/Filmkocka/The Onedin Line

Megjegyzések

A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...