Éjfélkor miért bontunk pezsgőt?




A pezsgő minden háznál biztos pont. 
Virsli helyett ehetünk kolbászt, vagy dönthetünk úgy is, hogy éjfél után már semmit, de ha kedvünk tartja, nekimehetünk a hűtőben üldögélő kocsonyának is. Nincs erre szabály...
De a gyöngyöző nedű nélkül milyen a Szilveszter?
Ott az alkoholos, ám ha valaki nem él vele még ünnepnap sem, akkor legalább egy alkoholmentessel koccintani fog, szinte biztos.
Ez úgy tartozik hozzá a Szilveszterhez, mint ételhez a só.
Legalábbis ha anyagilag megtehetjük, akkor biztos nem marad ki a bevásárló kosárból.

De miért ragaszkodunk ennyire hozzá? Miért nem jó a bor, elvégre az is szőlőből van?

A szőlővel rendben van minden, mivel egykor úgy tartották, hogy szőlőt enni szerencsét jelent, boldogságot, örömet hoz apró kis szemeivel. Főleg Szilveszterkor.
Így aztán nyilván a belőle készült nedű is csak tökéletes választás lehet.
A pezsgő mindig a gazdagság szimbóluma volt, egy szegény ember ritkán tette meg, hogy ezt az italt választotta. De ha csak lehet, akkor Szilveszter éjszakájára csak beszerzett egyet, hogy neki is végre szerencséje legyen.
Ráadásul apró buborékok is szállnak fel benne, s mint az Újévkor fogyasztott apró magvas ételek: lencse, bab, borsó - ez is csak szerencsét hozhat. végre..
Nagyjából ennyi a babona alapja, s a pezsgő fogyasztás eredete...
Fotó: Pixabay/Free-Photos
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!