Tudtad, hogy a bevásárló kocsit kisgyermekes anyukáknak találták ki?

Legalábbis itt, Magyarországon ezzel az indokkal kezdték bevezetni.A hatvanas évek dolgozó nője általában hazafele menet vásárolt be - gyermekeivel. Hisz a gyerek akkoriban még korán érkezett, fiatalok voltak az anyukák, még GYES-re sem mehettek, csak pár hónapot töltöttek otthon szülés után.
Munkából hazamenet "begyűjtötték" a gyerekeket, bölcsiből, oviból, és mentek a legközelebbi élelmiszerboltig, vagy ABC-ig. 
Itt viszont, ha kicsi volt a gyerek, akkor nehézségbe ütköztek. Babakocsival bemenni az üzletbe akkoriban nem volt szokás, ha pedig ölbe vitte az anyuka a picit, akkor biztos, hogy kevesebbet vásárolt, hisz őt is, és a szükséges dolgokat is cipelni kellett.
Ki kellett tehát találni valamit, hogy a bevásárlást kényelmesebb tegyék, ez így dupla haszon, az anyuka is jól jár, a gyerekkel együtt - és a bolt is, hisz nagy eséllyel tovább marad, több dolog kerül a kosárba. És még ott az a bujtatott lehetőség is, hogy a kicsi is kér ezt-azt, hisz így már jobban látja mi van a polcokon. És ki tudna egy krokodilkönnyes pityergésnek ellenállni...
Így aztán - először az országban - Budapesten, a Mártírok úti ABC-ben vezették be az új "találmányt".
Aki kisgyerekkel érkezett, azok immár kerekeken guruló állványos kosarat kaptak, melynek első felébe beültethették a babákat, a hátsó részbe pedig a vásárolt dolgokat rakhatták be. 
Pont úgy, mint manapság...
Csak ma már természetes.

Fotó: MTI/FÉnyes Tamás
A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...