Tudod, mennyibe kerülne ma a Népstadion?

A régi Népstadiont 1948-ban kezdték építeni, és nagyjából 5 év alatt készült el, az átadó 1953. augusztus hónapban volt. 
Akkori áron összesen 160 millióból építették fel, ami persze mai áron nézve jóval több, nagyjából 170-szeres szorzóval kell számolni.
Vagyis manapság egy olyan építményt, mint az egykori Népstadion volt, kevesebb, mint 30 milliárd forintból lehetne megépíteni. 
De azért vannak ennek buktatói. A régi stadion a mostanihoz képest "fapados" volt, bár a kor színvonalának kiválóan megfelelt.  Minő borzalom, még VIP-szektor sem volt akkoriban, ami "teljességgel rettenet", és a kiszolgáló létesítmények is gyengébbek voltak. De nem is merültek akkoriban erre elvárások. Más világ volt, puritán.
A régi stadionban jóval kevesebb volt az ülőhely is, és azt is tudni kell, hogy rengeteg  ingyenes munkavégzéssel, felajánlással húzták fel. 
De még így, ezek ismeretében is elgondolkodtató, hogy egy jóval gyengébb gazdasági helyzetben, jóval gyengébb gépesítéssel, rengeteg kétkezi munkával építettek meg hatodáron egy hatalmas, maga korában, és nemében egy kiemelkedően jó  sportlétesítményt, ami alkalmas volt mind futball meccsek, mind atlétikai versenyek lebonyolítására...
Fotó: Fortepan/Magyar Rendőr