Tökéletes tejbegríz

Na, ez aztán tényleg nem nagy kunszt, viszont kezdőként nem mindig jönnek össze a dolgok. Vagy elfelejtődik a só, vagy kicsit sok lesz a dara, és megáll benne már melegen a kanál. Netán csomós lesz. Egyik sem jó választás. Nem kell hozzá semmi más, mert ha belekevernénk a cukrot, akkor többet használnánk fel, mintha a tetejére szórjuk.


Ezzel az aránnyal, elkészítési móddal viszont biztos sikerülni fog.
Hozzávalók:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara (normál méret)
jó csipetnyi só
A tejet kiöblített edényben felrakjuk főni, beledobjuk a sót, picit keverünk rajta, majd amikor már majdnem forr, akkor lassan, fél kézzel elkezdjük beleszórni az előre kimért  darát, közben kevergetjük. Gyakorlatlanok a keverés alatt akár le is húzhatják a hőforrásról az edényt.
Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ilyenkor már nem kell teljes lángon főzni. 
Ha besűrűsödött, és bugyog, akkor már jó is...
Ezzel a módszerrel pont tökéletes állagú lesz a tejbegríz, lágy, krémes, ami hidegen megdermed, melegen sem folyik, hanem pépesen terül a tányéron.
Ha extra óhajok vannak, mert egy gyerek életében néha az is előfordul, hogy görcsösen kéri, akkor először szórjuk bele a darát a tejbe, és azután kezdjük el keverni. Persze ne várjunk sokat, mert akkor az egész egyben marad. 

Fotó: Fortepan/Korenchy László
A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...