Sörös dobozon, vagy üvegen sült csirke

Ha nincs grillsütőnk  - azért még ehetünk grillcsirkét. Több féle módon elkészíthető "maszek" módon, ez az egyik lehetőség.
Hozzávalók:
1 db grillcsirke
1 db dobozos, vagy üveges sör
só,
bors, 
esetleg pác, vagy grill fűszerkeverék
A csirkét áttisztítjuk, alaposan megmossuk, papírtörlővel áttöröljük, majd jöhet a fűszerezés ízlés szerint. Alaposan dörzsöljük bele a fűszereket, kívül-belül, és még a bőr alá is küldhetünk belőle.  
Ha ezzel elkészültünk, akkor elővesszük a  teli sörösdobozunkat,amit alaposan lemosunk, megtisztítunk, aztán  kibontjuk, és a sör legalább egyharmadát öntsük ki belőle, erre nem lesz szükség. Ugyanígy járunk el a sörösüveggel, csak itt nem csak lemossuk, hanem a címkét is letisztítjuk róla. Tetejét nyilván nyitva hagyjuk, hogy párologhasson ki belőle a söröcske, doboznál a legfelső részén oldalt pedig egy hegyes késsel, vagy ollóval csinálhatunk pár lyukat, így még  jobban párologhat.
A tepsi közepébe berakunk egy kislábast, ebbe középre beültetjük a sörösdobozt,vagy üveget az alját, meg a lábast azon a részen, ahol egymással érintkeznek tojással bekenjük, így a meleg hatására stabilabb lesz. A csirke pocakja rányomódik a kislábasra, így stabil lesz az egész. De lábasozás nélkül is megsül egy átlagos méreetű csibe, nem kell tőle félni. Aztán az egészet be a tepsibe, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 160-170 fokon sütjük, ha kilyuggatott sütőzacskót rakunk rá az első 40-50 percben, akkor nem fröcsköl össze semmit. Aztán az utolsó negyedórára levesszük róla a zacsit, ekkor már 200 fokon sütjük. És ha van, akkor felső lángon, hogy jól piruljon. 
Hőlégkeveréses sütőnél más a helyzet, ott nem kell játszani alsó, vagy felső melegítéssel.
Látszik szépen, ahogy sül, közben jócskán veszít méretéből.
Egy kilós csirke sütési ideje közel egy óra, de ha szép piros, és a combtő átsült már, akkor el is készült a "pityike".