Paprikás krumpli nokedlivel

Egy régi szinte alapételnek számító finomság tartalmasabbá téve - valamikor a hetvenes években volt nagy divat. Aki szereti a paprikás krumplit, vagy külön  a nokedlit - nem biztos, hogy együtt is rajong értük, de azért ismerőseim közül sokan be tudnak rendesen lakmározni belőle...

Hozzávalók:
3-4 kanál étolaj (helyette lehet sertészsír is)
2-3 szép fej vöröshagyma
1,5 kg burgonya
1/4 kg füstölt szárazkolbász
10-15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 db paprika, vagy egy kis paprikakrém
1 db paradicsom
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
mokkáskanálnyi őrölt bors
só ízlés szerint
1/2 kg liszt a nokedlihez
3-4 tojás
só,
víz a kikavarásához
A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felvágjuk, és a paradicsomot, paprikát is ugyanígy elkészítjük.
A zsiradékot felrakjuk melegedni, belerakjuk a felkockázott füstölt szalonnát, megpirítjuk üvegesre a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, belerakjuk a megtisztított, és hasábokra vágott burgonyát, megszórjuk a paprikával, borssal, megsózzuk ízlés szerint és átkeverjük. Aztán felöntjük annyi vízzel, hogy rendesen ellepje. Mikor már majdnem kész, akkor belerakjuk a felkarikázott kolbászt. 
Míg főtt a krumpli, addig elkészítettük a nokedlit, és amikor már lényegében puha a burgonya, akkor beleszaggatjuk gyorsan, és felfőzzük.