Melyik rajzfilmsorozat főcímének egy kockája ez?Doktorrá fogadom Önt Bubo Bubo...!


Ez a rajzfilm sorozat, a Kérem a következőt - eredetileg a felnőtteknek készült,  a párbeszédeket Romhányi József írta a tőle megszokott zsenialitással, de épp a szójátékok miatt igazából a történet egy gyermek számára nem mindig érthető.  
A rajzfilm alapját Nepp József írta, és Ternovszky Béla rendezte Nepp Józseffel egyetemben, de részt vállalt belőle Hernádi Oszkár és Haui József is. 
Dr. Bubó figurájának hangját Szabó Gyula, Ursuláét Csala Zsuzsa kölcsönözte. 
Dr Bubó figuráját Nepp József gyermekorvosáról mintázta, már akkoriban bagolyhoz hasonlította. 
Bubó alakja olyannyira népszerű lett, hogy legtöbben a rajzfilmet már az ő nevén emlegetik.
Emberi tulajdonságokat gúlyol ki a sorozat, kiváló jellemrajzot formálva. Górcső alá vesz társadalmi problémákat is.  Olyan pszichiátriai, és pszichológiai problémákkal küzdenek az állatok - amik persze emberi bajok - mint a féltékenység, alkoholizmus, falánkság, de ott van a bolha megalomániája, az elefánt kisebbrendűségi érzése,  vagy a liba, aki  hipochonder... 
Dr. Bubó aztán valójában mint a 39 részben lényegében csődöt mond, vagyis nem ő, hanem pszichológiai tudása. Ezt aztán minden rész végén össze is foglalja egy kis verses mondással. 
Doktor Bubó imádja a piszichológiát, és meg van győződve arról, hogy minden betegség kialakulásának lelki oka van. 
A sorozatban Ursula - a medve - az asszisztense, aki valójában igencsak kedveli Doktor Bubót, aki ezt nem veszi észre, vagy inkább nem akarja észrevenni.
Olyan jópofa, de abszolút kifejező szójátékok tűnnek fel a filmben, mint a Szügyészség, ami persze állati ügyészséget jelent, és kik dolgoznak ott? Hát persze, hogy a ravasz rókák, ők a pROKÁtorok, és ott a kocsma, ami náluk nem talponálló, hanem lúdtalponálló. És Sólyom csŐRMESTERI rangban dolgozik az Erdőségen... 

Bár ezeknek a kifejezéseknek a valós tartalmát egy kisgyermek biztos nem érti, ettől függetlenül a kicsik kedvencévé is vált a sorozat. 
Később már nem is eredeti címén emlegették - Kérem a következőt! - hanem dr. Bubóként, mely nem meglepő.
Mint részben elhangzik egy-egy dal is, amiből később összeállítottak egy zenés játékot is, ám a legismertebb dallam mégis a főcím: "Kígyónak lábsó, madaraknak fogsort, diktál a beteg... írja az orvos" 
Van, aki emlékszik az egész dalszövegre?

Fotó: Youtube.com, boldogság.net, csutkamanó.hu
A kommentek időeltolódással jelennek meg, mivel az admin. felelős a hozzászólások tartalmáért...vagyis kénytelen vagyok átnézni...