Habos kávé

Hirtelen elgondolkodik az ember, hogy mi van...? Kávénak recept, pedig ha belegondolunk, miért ne...?
Elöljáróban annyit, hogy ugyan cikória kávé szerepel a receptben, valójában bármilyen kávéból csinálhatunk, valódi babkávéból is, természetesen szűrve, de akár Nescaféból is készíthetünk. 
Hozzávalók: 
1/4 liter víz
2 evőkanál cikória kávé
1/4 liter tej
méz, vagy cukor ízlés szerint
mindenesetre mézzel különlegesebb
tetejére pici tejszínhab
Felforraljuk a vizet, és közben habverővel folyamatosan keverve hozzáadjuk a cikóriakávét. (elektromos jól jöhet most) Várunk, hogy leülepedjen, 
Elkezdjük egy másik edényben forralni a tejet, és közben folyamatosan verjük a habverővel, aztán hozzáadjuk a leszűrt kávét, ilyenkor mehet bele a méz, vagy cukor, és még azzal is verjük pár percet. Pohárba töltjük, ha akarunk tejszínhabot rakunk a tetejére, arra pedig picurka mézet csurgatunk. 
Kalácshoz nagyon finom csemege.