Emlékszel még ki volt a játék műsorvezetője?

Egyáltalán emlékszel még a barkochbára?
Mert hogy ez a televíziós vetélkedő ilyen témájú volt, barkochbáztak benne. Az első "műveltségi vetélkedő" volt, és az akkor még igencsak fiatal Vágó István vezette a műsort.  

A főcím alatt Dolli énekelt egy karosszékben üldögélve, és reluxával eltakart nyereményeket lehetett megnyerni, feltéve, ha a választott számhoz tartozó feladványt kitalálta a játékos.
A nyeremények a Centrum Áruház termékei voltak, ezt aztán minden lehetséges módon jelezték is, jó reklám volt ez nekik, bár ekkoriban még túl sok bevásárlóközpont nem volt nálunk...
A műsor divatba hozta a játékot, innentől kezdve otthon, iskolában, iskolai vetélkedőkön, bulikon kedvelt, izgalmas  időtöltés lett.
Maga a barkochba egy nemzetközileg ismert  "szalonjáték",  magyar változatában ketten játsszák, és három témakörben lehet gondolni valakire, vagy valamire  - élő, élettelen, és fogalom. 
Az élő és élettelen feladványok általában könnyebben megoldhatók, a fogalom már nehézkesebb, problémásabb körbeírni egy képzeletbeli dolgot. 
A kérdező játékos bármilyen kérdést feltehet, viszont a válaszoló csak igennel, vagy nemmel válaszolhat. Tehát semmiféle segítséget nem nyújthat. 
Ha kitalálja a játékos a feladványt, akkor nyer, ha rosszul kérdez rá, akkor is  vége a játéknak, veszít, és persze akkor is, ha nem tud rájönni.
Ez a műsor már csak azért is érdekes volt, hisz egyrészt szurkolhattunk egy játékosért, vagy az ellen, mellette pedig nőtt az önbizalmunk rendesen mikor a feladványt nem találta ki, mi pedig tudtuk volna... 
Fotó: Youtube.com

Megjegyzések