Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből...


...álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt! - 
1975-ben elindult a TV torna - az első időben két tornászunk volt. Müller Kati és Bérczi István. 
Ezt a műsort azért hozták létre, hogy a mozgás örömére felhívják a tévénézők figyelmét is. Esténként  láthattuk őket, főleg a gyerekek és az idősebb korosztály engedett a felhívásnak, és buzgón csinálták utánuk a gyakorlatukat.  
Magyar bajnok volt tornában, összetettben, de leginkább a lólengés állt közel hozzá.  Mexikóban éremesélyesként indulhatott volna, de sérülés miatt végülis itthon maradt, három év múlva Európa-bajnoki negyedik volt, 74-ben pedig tagja volt a 8. helyezett tornász csapatnak Münchenben. 
Polgári foglalkozása közlekedési mérnök volt, abban  a szakmában tevékenykedett, amikor felkérte a Televízió a tévétornában való szereplésre Müller Kati, kétszeres olimpikon tornász oldalán. 
A gyakorlatokat ők állították össze, - direkt úgy, hogy nagymama, nagypapa, és az óvodás gyerek is követni tudja. 
Az Esti mese után láthattuk őket öt percben, közvetlenül a tévéhíradó előtt, így hatalmas nézettséggel büszkélkedhettek.  
Aztán persze jöttek mások is, de az eredeti felállás vitte végig a húsz évet, amennyi ideig a műsor futott. Mai napig sokan azt hiszik, hogy a tévéképernyőn később feltűnt három kislány az ő gyermekük, hisz azt is ténynek gondolták, hogy Müller Kati és Bérczi István egy párt alkot.
A kislányok Schmitt Alexa, Petra és Gréta azóta már igencsak "nagylányok" lettek, édesanyjuk persze nem Müller Kati, hanem Makray Katalin olimpiai ezüst érmes tornász. 
Fotó: http://www.mediaklikk.hu/2015/08/28/tv-torna-idosebbek-is-elkezdhetik/