Borleves az Ünnepekre

A borleves egy kifejezetten ünnepi finomság. Persze nem gyerekeknek, de a felnőtteknek igencsak kellemes élmény, érdemes kipróbálni, nem fogja megbánni!
Hozzávalók:
1 liter száraz fehérbor,
2 pohár víz
4 darab fahéj
15 szegfűszeg
5-6 tojás - mérettől függően
4 evőkanálnyi cukor
1 bourbon vaníliás cukor
1/2 liter tejföl
Beleöntjük egy fazékba a bort és a vizet, fűszerezzük, belerakjuk a fahéjakat, a szegfűszeget, és felforraljuk. Aztán a tojásokat egyenként felütjük, egy tálba tesszük, beleszórjuk a vaníliát és a kristálycukrot, és jó habosra keverjük elektromos habverővel. Hozzá adagoljuk a tejfölt is, és még tovább habosítjuk.  Aztán a forró boros levet vékony sugárban beleöntjük a tejfölös-tojásos masszába viszonylag magasról.   Aztán egyből  vissza a másik edénybe magasról, ahogy a képen is látszik, hogy közben is habosodjon. Néhányszor ismételjük meg a műveletet, úgy lesz igazán jó. Így tényleg jól összekeveredik az egész, és a tojás nem fog kicsapódni, és a tejföl sem lesz csomós, csúnya. Ötször legalább   ismételjük az egészet, akkor biztos, hogy nagyon jó lesz az állaga. Ezután már a tálaló tálba öntjük, és ott hagyjuk hűlni. Ha szükséges, akkor pótoljuk a cukrot. 
Fotó: Ízőrzők/Úrkút