Böllérmáj - Kapuvárról

A "böllérmáj" azért különleges, mert nem szimplán májból készül, hanem velő is kerül bele. És le kell pirítani,  lehetőleg egysorosan készítsük egy jó nagy edényben, úgy lesz igazán finom. Ha vastagon van az edényben, akkor fő, nem pirul. 
Hozzávalók fejenként:
15-20  dkg máj
8 dkg velő
12 dkg hagyma. Egyszerűsítve egy szép nagy hagyma...
só a végén,
bors közben,
és majoránna számolatlanul
adagonként egy mokkáskanálnyi fűszerpaprika
A hagymát zsiradékon megpirítjuk, aztán rárakjuk a felszeletelt, csíkozott májat. Nem kell túl vékonyra szeletelni, jó centis pont ok. 
Mikor a máj is pirul, akkor hozzáadjuk a megtisztított, hártyázott velőt is. és nem sokáig, maximum 5 percig összerotyogtatjuk. Addigra elkészül a velő, rárakjuk a majoránnát, jó sokat, és borsot, de lehetőleg frissen őröltet. Ezzel sem kell takarékoskodni. És mikor már vennénk le, akkor belekeverjük még óvatosan a pirospaprikát is. 
Minden gyorsan készül benne, úgyhogy jó negyedóra alatt kész az étel.
Viszont arra vigyázzunk, hogy a májat főzés közben ne sózzuk, csak tálaláskor.
És még egy: Friss alapanyagból készítsük, mert a májnak nem tesz jót a fagyasztás!
Kenyér kell hozzá.