A világ legegyszerűbb étele: Són sült csirke

És egyszerűsége ellenére még finom is.
Vannak, akik neve hallatán már egyből szörnyülködnek, hogy milyen rettenetesen sós lehet, pedig ez nem igaz. 
A só csak arra való, hogy a csirkét egyenletesen veszi körbe a forró levegő, így sülése is szép egyenleges lesz, gyönyörű piros színt kap. 
A csirke sütési ideje egyenesen arányos méretével. Egy kilós csirke egy óra, két kilós csirke 2 óra. Persze mindenki saját maga ismeri legjobban sütőjét.
Bár ilyenkor  csirkét nem kell fűszerezni, azért a belsejét kedvenc fűszerkeverékünkkel, vagy sóval - borssal bedörzsölhetjük, és a belsejébe akár almát is rakhatunk. 
Ha sehogy sem tetszik a bőr alatti vastag sóréteg ötlete, akkor a hát-far-szárnyrész alá tehetünk egy kis fóliát, így nem érintkezik közvetlenül a sóval.
Előveszünk egy sütőtepsit, beleborítjuk az egy kiló sót, ami véletlenül sem jódozott, aztán ráfektetjük hátán a csirkénket, amit persze átmostunk leszárítottunk, befűszereztünk. 
És előkészítettük úgy, ahogy akarjuk. Mindenesetre kívül ne sózzuk, mert így is pont elég fűszeres lesz.
Berakjuk az előmelegített sütőbe, és megsütjük.
A sütő hőmérséklete 180-190 fok legyen. Nem kell lefóliázni, de ha akarjuk ezt is lehet, a lényeg, hogy az utolsó fél órára vegyük le a fóliát, a szárnyvégeket, és a lábcsontot tekerjük be vele, így nem égnek meg. 
Nagyon gyors étel, legalábbis az előkészítési része. 
Ha nincs időnk szöszmötölni a konyhában csak simán bedobjuk a sütőbe, aztán mikor közelít az idő ránézünk. Közben pedig csinálhatjuk dolgunkat.

Fotó: Youtube.com
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!