A felvétel az Őrjárat az égen c. sorozat felvételén készült

Kik lehetnek ők?

Volt egy fekete-fehér négyrészes sorozata a Televíziónak - még a hatvanas évek végén, mely a Magyar Néphadsereg vadászrepülő-növendékeinek életét mutatta be.  A sorozat főcímzenéje Ennio Moricone - A Jó, a Rossz és a Csúf főcímzenéjének "koppintása". 
Rendezője Mihályfi Imre volt, főszereplői pedig Huszti Péter, Balázsovits Lajos, Almási Éva.
A kor nagy, már befutott színészei, és pályakezdő főiskolások is játszottak a filmben. Olyan ismert, nagy színészeket láthattunk benne, mint Suka Sándor, Tyll Attila, Avar István, Zenthe Ferenc, Somogyvári Rudolf, Tomanek Nándor, Kállai Ferenc, Bánffy György,  Inke László, Madaras József, Győrffy György. 
Sok fiatal színészt pedig ez a filmsorozat tett országosan ismertté - Benkő Péter, Kertész Péter, Koltai Róbert, Végvári Tamás, Uri István, Tahi Tóth László...
A sorozat a repülővizsgával kezdődik, közülük kerülnek ki azok, akik vadászpilótának jelentkeztek, és a Repülőorvosi Intézetbe kapnak behívót - alkalmassági vizsgán vesznek részt. Kiképzik őket ejtőernyősnek, második évben már kiképző repüléseket hajtanak végre, és ekkor már van köztük olyan is, akit alkalmatlanság miatt menesztenek. 
A sorozatban egészen a főszereplő őrnaggyá való kinevezéséig követhetjük figyelemmel a bonyodalmakat.  

A filmet inkább a katona életbe való bepillantás teszi érdekessé, a felvételek többsége a szolnoki katonai repülőtéren készült, valódi, akkori hadrendben álló katonai repülőgép "felhasználásával"
A fotón Huszti Péter, Almási Éva, és Bokodi Béla riporter látható.
Forrás: Wikipédia

Fotó: Fortepan/MHSZ, Készítette: Mafilm Katonai Stúdió - https://www.youtube.com/watch?v=FzxIkd5uqek, filmkocka, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=1180258
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!