Virsli kabátban

Ez az étel igazi vendégváró, jópofa, mutatós, eteti magát. Ha nincs idő a tésztájára, akár kész leveles tésztából is elkészíthető. 
Hozzávalók: 
fél pohár tej (nagyjából 1 dl),
1 szeletke élesztő - 1-1,5 dkg,
mokkáskanálnyi cukor,
30-35 dkg liszt,
vajból, vagy margarinból 3-4 dkg,
só ízlés szerint
1 tojás a kenéshez,
pici zsiradék a tepsi kikenéséhez, 
3 pár virsli - most kifejezetten műbeles kell,
10-15 dkg reszelt sajt
A szétmorzsolt élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A lisztben szétmorzsoljuk a vajat, sózzuk, és hozzáadva az élesztőt kidolgozzuk. Szép sima legyen. 
Utána letesszük pihenni, ha kevés időnk van, langyos helyen negyedóra elég, ha tudjuk picit tovább is pihentethetjük.
A virsliről lehúzzuk a műbelet, és mindegyiket négyfelé vágjuk hosszában, így vékony csíkokat kapunk.  A sajtot lereszeljük.
Lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Ha kicsi a deszka, akkor két cipóval dolgozunk. 2-3 milliméteresnél ne legyen a tészta vastagabb. Felverjük  a tojást, és a  kinyújtott tészta felületét bekenjük vele, így majd jobban ragad. Utána késsel, vagy még jobb derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle, nagyjából 1-1,5 cm-eseket. 
A tésztacsíkokat a virslire tekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Belerakjuk a tepsibe őket, egymástól kicsit távolabb, mert nőni fog. Tetejüket is bekenjük tojással, és megszórjuk óvatosan reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. 
Fotó: Ízőrzők