Vesevelő tojással

A vesevelő neve hallatán is sok ember ódzkodik akár kóstolásától is, pedig nem tudják mit mulasztanak. Aki szereti a rántották, az biztosan nem csalódik benne...
Hozzávalók:
4-5 vese
4-5 velő tisztítva
4-5 tojás
1 jókora fej, vagy 2 szép fej hagyma
10-14 dkg füstölt szalonna
1 kávéskanálnyi őrölt bors
pici majoránna 
1 kávéskanálnyi fűszerpaprika
só ízlés szerint
1 jó fakanálnyi zsír
A vesét előkészítjük, kettévágjuk őket, a mirigyes részt eltávolítjuk, aztán forró vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük őket és lecsurgatjuk, hogy ne legyen vizes. 
A vöröshagymát megtisztítjuk, csíkokra, vagy kockára vágjuk a szerint, hogy kedveljük.
Felforrósítjuk a zsírt, aztán a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a leszikkasztott vesét felszeletelve.  Közben felkockázzuk a szalonnát is, és kisütjük - a pörcöt, és azért a zsír legalább egy részét hozzáadjuk a veséhez, és főzzük. Csak annyi vizet adjunk hozzá, amennyi feltétlenül szükséges a főzéshez. Mikor már elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk vízben áztatott, lehártyázott, feldarabolt velőt is. Most jöhetnek rá a fűszerek, összekeverjük, kicsit rotyoghat fedő alatt, nem sokat, csak míg a velő is kész lesz. Ha a levét már elfőtte, akkor jöhetnek a tojások. Felverjük, sózzuk, aztán a készülő ételre öntjük. Átforgatjuk, hogy rásüljön, aztán már tálalhatjuk is.
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!