Vajon mire szolgálhat ez?

Annyit segítek, hogy konyhai szerkezet.

Amire használták régen manapság már jóval nehezebb munka, mert az átlag sajtok minősége gyatrább, mint ezelőtt 50-100 évvel lehetett.
50-60 évvel ezelőtt még a Trappista sajt is ehető volt, sőt finom. Közepesen kemény sajt volt, jól reszelhető, ha várakozott egy-két hetet, akkor pedig annyira kiszáradt, hogy lereszelve csodálatos ízt adott a makaróninak. Rá egy kis tejföl, és mennyei vacsorát varázsolhatott vele az ember. 
Ezt a szerkezetet nem így kellett használni, ahogy a fotón látható, hanem vékonyabb talpára állítva, a fém hurkot tartotta az ember egyik kézben, a sajtot a tartályba helyezve, lenyomta a fa, vagy fém dugóval, és már oda-vissza reszelhetett. Mint annyi más konyhai könnyítés ez sem gyorsította meg igazán a műveletet, ráadásul szaporította a mosogatni valót, nem csoda, ha nem igazán terjedt el.
Egy szimpla reszelővel talán még kisebb fáradsággal végzett az ember... :)
Fotó: Jófogás.hu