Túrós-tejfölös krumplihaluska

Hozzávalók:
Jó egy kilónyi krumpli,
2 lapos evőkanálnyi só
nagyjából fél kg. liszt
és fél kg rétesliszt
egy átlagos pohárnyi víz
3 tojás, 
10-15 dkg zsír
fél kg zsíros túró, 
25-30 dkg füstölt, esetleg még húsos is - szalonna
3-5 dl tejföl
A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, utána még egyszer leöblítjük, majd lereszeljük, apró lyukú reszelőn. Leöntjük a bögrényi, felforrósított vízzel, aztán a fele mennyiséggel megsózzuk. Egy picit ha hűlt, - nem kell teljesen - belekeverjük a lisztet mind a kétfélét, és hozzáadjuk a tojásokat. Normális haluska tésztát készítünk, se túl keményet, se túl hígat, ha kemény, akkor adjunk hozzá egy pici vizet még. Olyan legyen, mint a nokedli tészta.
Egy nagy fazékba vizet rakunk, belerakjuk a fele sót, és felforraljuk. Beleszaggatjuk tányérról, deszkáról, vagy nokedliszaggatóval a haluskákat. Addig főzzük őket, amíg mind feljön a víz felszínére, utána még 1-2 percig. Ekkor kiszedjük, és a zsírral felkeverjük. A közben felkockázott, és megpirított  szalonnát megpirítjuk, kiszedjük a zsírjából. Tálaláskor a túrót a tetejére szórjuk, mindenki annyi tejfölt rak rá, amennyivel szereti, szalonnakockát szór rá, és ha akar, akkor a zsírjából is csurgat még rá.
Nagyon laktató étel, egy könnyű levessel komplett fogás.
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!