Túró torta

Linzertészta, túró, rum, mazsola, citromhéj - kell ennél több?


Hozzávalók:
30 dkg liszt
1/4 kg vaj
kis só
1 egész tojás
10 dkg kristálycukor
néhány evőkanálnyi víz
Töltelék:
1 kg zsíros túró 
4-5 egész tojás
5 dkg mazsola
1/2 dl rum
1 evőkanálnyi keményítő /kukorica/
1 megmosott citrom héja
csipetnyi só
4 vaníliás cukor
3-4 evőkanálnyi kristálycukor - de inkább ízlés szerint
2 evőkanálnyi porcukor
A rumot csak beáztatásra használjuk, a mazsolát belerakjuk, és áztatjuk. Majd mikor felhasználjuk, akkor leszűrjük, csak a mazsolát használjuk.
A lisztet a vajjal és egy kis sóval szétmorzsoljuk, aztán ha már egyenlős, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, meg egy kis vizet, nagyjából 2-3 evőkanálnyit. Annyi kell, hogy tésztánk rugalmas legyen.
A deszkát belisztezzük, kicsit átgyúrjuk rajta, három részre vágjuk. 
Előveszünk egy tortaformát, és az egyik részt szépen az aljába nyomkodjuk. Aztán a második részt tortaforma magasságúra, de hosszúra nyújtjuk, és a forma oldalára illesztjük. Marad még a harmadik darab, ez kerül a tetejére, ezt majd tortaforma méretű lappá nyújtjuk. 
Ekkor a túrót áttörjük, ha zsíros a túrónk, leveles, akkor erre nincs szükség, mert krémtúró állagú magától is. Belerakjuk a reszelt citromhéjat, a mazsolát, tojássárgákat, a keményítőt, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrokat. Jó alaposan összekeverjük. Aztán felverjük a tojások fehérjének habját, pici sóval - majd mikor már elég kemény, hozzáadjuk a porcukrot is, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. 
Beleborítjuk a masszát a tésztával kibélelt formába, a megmaradt, közben már kinyújtott tésztával pedig lefedjük a tortát. 
Az egészet előmelegített sütőbe rakjuk, és 130-140 - alacsony hőfokon nagyjából egy egész órán át sütjük. 
Hűlés után szeletelhető.