Szalakális édes pogácsa

Hozzávalók:
7 db tojás
30-35 dkg liszt a tojások méretétől függően
7-8 evőkanál kristálycukor
1,5 dkg szalakáli
5 dkg margarin, vagy vaj
3-4 kanál cukor még
És gyúrjunk bele egy kis reszelt citromhéjat is..., csak javára válik

A lisztbe beleöntjük a tojásokat, hozzárakjuk a cukrot, a szalakálit picike, nagyon picike tejben feloldva, vajat, citromhéjat, és összegyúrjuk, lágy tésztát fogunk kapni belőle.  Szép simára dolgozzuk ki. Ne legyen folyós a tészta, hanem lágy.  Adjunk hozzá ekkor még 3-4 kanálnyi lisztet, hogy teljesen simává váljék a tészta, lágy legyen, de már ne ragadjon a kézhez - és dolgozzuk jól ki.
Borítsuk ki lisztezett deszkára, majd lisztezve nyújtsuk is ki.  Lisztezett pogácsaszaggatóval szaggassuk, kicsivel, mert szépen megnő.
Lisztezett tepsibe rakjuk elég ritkán - mert méretükhöz képest szépen megnőnek. Előmelegített sütőbe rakjuk 170-180 fokra, nagyjából 10 perc alatt megsül. Ne nyitogassuk közben az ajtót, hogy szép magas maradjon. Látszik ha elkészült - illata miatt is, és szép egyenletes világosbarna lesz.
Sokáig puha marad, dobozban tartsuk, állaga a mézesére hasonlít. 
Fényes lesz a tészta teteje, ha sütés előtt lekenjük egy kis megtakarékoskodott tojásfehérjével.