Ropogós kacsasült párolt vöröskáposztával és hagymás burgonyával

Nagyon finom, nagyon laktatós fogás, a vöröskáposztával tökéletes összehangban...
Hozzávalók:
1 szép pecsenyekacsa, jó húsban lévő,
só,
bors,
2 fej vöröskáposzta,
2 fej vöröshagyma
só, 1-2 kanál zsiradék,
1 normál méretű evőkanálnyi cukor,
1 evőkanálnyi ecet,
néhány szem köménymag - ha nem szeretjük, elhagyható
Körethez való:
1.5 kg krumpli,
2-3 fej szép vöröshagyma,
2-3 evőkanálnyi zsiradék,
ízlés szerint só
A szép, termetes pecsenyekacsát átnézzük még, áttisztítjuk, ha nem szeretjük a zsíros részeit akkor levágjuk - bár ez adja meg az ízét. A mellét beirdaljuk, hogy szépen süljön.  Aztán a kacsát kívül is és belül is bedörzsöljük sóval és borssal, és egy szép nagy tepsibe rakjuk, hogy kényelmesen megférjen benne. Alá vizet rakunk, és előmelegített forró sütőben sütjük, súlyától függően 2-3 órán keresztül. Ha félünk tőle, hogy nem puhul át, akkor az első órában letakarhatjuk fóliával. Az egy óra leteltével elkezdjük locsolgatni a saját zsírjával, de ha azt szeretnénk, hogy szép színe legyen, akkor akár sörrel is kenhetjük, locsolhatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy szép piros legyen a kacsa, a vége előtt nagyjából fél órával kenjük át mézzel! Nem lesz édes, de csodálatos piros színe lesz.  A lába, és a szárnya végére, esetleg a nyakára is még sütés előtt fóliát hajthatunk, hogy ne égjen meg.  Ha már szép piros, akkor kész.
Zsiradékban felkarikázott hagymát párolunk, picit piríthatjuk is, de csak éppen hogy. A krumplit megtisztítjuk, hasábra vágjuk, és sósan megfőzzük, aztán összekavarjuk a hagymával. 
A vöröskáposztát vagy lereszeljük, vagy vékonyra szeleteljük - gyorsabban megy - aztán besózzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk a zsiradékban, aztán felöntjük egy kis vízzel, rakunk hozzá cukrot, ecetet, sót, és ehhez a hagymás léhez rakjuk a káposztát, fedő alatt készre pároljuk.
Együtt tálaljuk...:)