Mitől lesz tökéletes a töltött káposzta?

Most nem a húsról, szalonnáról, paradicsomról, vagy a füstölt húsról lesz szó, hanem sokkal egyszerűbb dologról, mely sokszor feledésbe merül, pedig régen így készítették a káposztát.

Nem véletlenül, sokkal jobban kijönnek az ízek. Ugyanaz a módszer, amikor zöldséglevest készítünk, és a zsírban egy kicsit megfuttatjuk a zöldségféléket. Teljesen más ízhatást kapunk, mintha csak simán beledobnánk a levesbe.
A töltött káposztánál pedig a felforrósított zsiradékba rakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megpirítjuk, mintha pörköltet készítenénk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan átkavarjuk, aztán sietve rárakjuk a rizset, a sót, borsot, és kicsit ezzel is átkeverjük a tűzhelyen. Ha paradicsomosan készítjük, akkor még azt is hozzáadjuk - legalábbis egy részét, aztán mikor összerottyant lehúzzuk, és amint már nem olyan forró, hozzáadjuk a darált, vagy apróra vágott húst/ (merthogy régen nem darált húsból készítették a töltött káposztát, hanem apróhúsból -  bíbelődős, az biztos, de sokkal finomabb)
Jól összedolgozzuk, de amúgy magyarosan, aztán ha egyből töltjük az a mi dolgunk, ha néhány óra múlva, vagy akár másnap - még jobb. Addig az ízek összeérnek, és jobban kiérződik, ha valami fűszer híja van még, azt olyankor pótolhatjuk.
Az így készített káposzta lényegesen ízletesebb, mint csak alapanyagokból összedobott társai. Jók azok is, de így teljesedik ki igazán ez az étel.
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!