Mágnás - csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
Tésztához:1/4 kg liszt
30 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
10 db tojás
2 db citrom
7 dl tejszín, vagy tej

Töltelékhez:
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
25 dkg narancs dzsem, de persze lehet más is - savanykás
10 dkg mazsola
1/2 dl rum a mazsola áztatásához
és hozzá puncsmártás - lehet nyugodtan puncs pudingporból 3 x-os mennyiségű tejjel főzve

A vajat a tojások sárgájával, a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadunk egy kis reszelt citromhéjat ízlés szerint - túl sok azért ne legyen, aztán jön hozzá a liszt, majd a tejszín, vagy tej - ezzel is jó alaposan összekeverjük.  Ezután jöhet 5 tojás keményre vert habja, óvatosan beleforgatjuk. 
A darált dióba belekeverjük a háromnegyed rész cukrot, mazsolát, reszelt citromhéjat.
Ekkor az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a masszából, de csak egyik oldalán sütjük meg. Tűzálló tálba rakjuk őket rögtön kisülésük után. 
Minden palacsintát vékonyan végigkenünk, vagy csepegtetünk lekvárral, erre pedig rászórjuk az őrölt dió keverékét. Egymásra rétegezzük, majd az utolsó palacsintát mindkét oldalán megsütve rakjuk a tetejére.
Meglocsoljuk a tetejét egy kis olvasztott vajjal, aztán nagyjából 10 percre, közepes lángra, előmelegített sütőbe toljuk.
Ha kiszedtük, akkor leöntjük csokimázzal, amit néhány kanál kakaóból, ugyanannyi cukorral, egy kanálnyi vízzel, vagy tejjel forralva készítünk, amint kezd sűrűbb lenni, már önthetjük is a palacsintára. 
Tetejét pedig a maradék öt tojásfehérje keményre vert habjával díszítjük - elhagyható - utána pedig még pár percre visszarakjuk a sütőbe, hogy szép világosra süssük. Ha nem rakunk rá habot, akkor megszórhatjuk őrölt dióval, és ilyenkor a beleszórt diós keverékbe rakjuk az összes cukrot.