Eredetileg Fintorock volt a nevük...


1990 Szilveszterén alakultak, az akkori nevük Fintorock volt. Ekkor még öttagú volt a csapat.
 Két tag, Katona "Katec" Gábor és Várszegi Attila idővel kilépett a csapatból, ekkor érkezett néhány hetes késéssel Papp Ferenc és Uszkó László. Aztán jött még az együttes pillérének, Sipos Péternek Tamás öccse, majd Varga György... 

1993-ban jelent meg demófelvételük, egy évre rá pedig első lemezük is a boltokban volt, címe a
Fetrengés volt . 
Hirtelen lettek népszerűek, a lemez novemberi, decemberben pedig még koncertjük volt, méghozzá teltházas.
Úgy hirdették akkoriban a műsorukat, hogy érdemes elmenni, hisz egyetlen jegy áráért a hazai sztárok mindegyikét láthatják. 
Ambrust Zoltán beszélt annak idején a dalok születéséről. Mielőbb feldolgozták volna a slágereket, először engedélyt kellett kérniük a szerzőktől. Így aztán nem lehetett meglepetés számukra az Irigy Hónaljmirigy feldolgozása. Egyből lehetett tudni, hogy tetszik-e az ötlet az érintetteknek, vagy sem.  
Mindig olyanokat parodizáltak, akiket ismertek alaposan, hisz a paródia nem csak abból áll, hogy bohóckodnak a dalok alatt, hanem valamennyire az eredeti előadó egyéniségét is meg kell mutatni. 
Első koncertjük címe, neve is paródia volt, hisz Első búcsúkoncertnek nevezték el. Nem véletlenül, mivel akkoriban, a kilencvenes években nagy divat volt búcsúkoncertet adni. Aztán mikor lementek a teltházas koncertek, anyagilag feltöltődve tovább folytatták működésüket. Ezért úgy gondolták, hogy ők már eleve búcsúkoncerttel kezdik... Ekkor már más fellépésekre is hívták őket, de inkább még hétvégén, hisz abban az időben még több tag munkája mellett vállalt részt a zenekari munkákból és fellépésekről.  1996-ban jelent meg A csillagok háborognak c. lemezük, ez már platinalemez lett. Ekkor már az egyik legnépszerűbb együttes lett az Irigy Hónaljmirigy. 
Egymás után jelentek meg lemezeik, 1999-ben pedig a Dáridóban is felléptek. 2000-től pedig a TV2-n viszonylagos rendszerességgel jelentkeznek paródiákkal. 
Felléptek a Kisstadionban. Parodizálták a könnyűzene nagy öregjeit, és a médiasztárocskákat is. 
2011-ben Ambrus Zoltánt baleset érte, egy idő után helyére Csarnoki Antal lépett be. Először még elvileg helyettesítésre, idővel azonban végleges tag lett. 
Manapság inkább videoklipeket készítenek, melyek saját Youtube-csatornájukon láthatók. 
A jelenlegi tagok: Kabai László dobos, Molnár Imre vokál, basszusgitár, Sipos Tamás ének, Sipos Péter ének, Papp Ferenc gitár, Uszkó László szintetizátor, Varga Győző ének, és Csarnoki Antal gitár. 
Fotó: Starity.hu, sarvaranno.hu, Youtube.com, Göbölyös M.László
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!