Egy praktikus, számomra kicsit félelmetes szerkezet

Főleg - még eredeti, szovjet gyártmányú példánya. 

Nekünk ehhez a bizonyos gyorsforralóhoz, más néven merülő forralóhoz nem volt szerencsénk, sosem volt ilyen a háztartásunkban, de ilyen dugós szovjet olvasólámpánk volt egy pár, és egytől-egyig zárlatot okoztak. Ezért aztán nem igazán tudom elhinni, hogy ez a szerkezet minden probléma mentesen működött régen.
De tudom, hogy sokan használták, ahol nem volt gáztűzhely, vagy sparhelt, vagy esetleg hirtelen kellett meleg víz, ott ugyancsak jó szolgálatot tehetett.
Valahogy azt hittem, hogy merülő forralóra manapság már nincs szükség, de erre a témára rákeresve az interneten  azzal szembesültem, hogy rengeteg cég gyárt hasonlót, csak már jóval modernebb kivitelben, de alapvetően ugyanezzel a felépítéssel.
Annak idején, a hatvanas-hetvenes években a régi Szovjetunió területéről hozták be honfitársaink a gyorsforralókat kiló számra,  mint annyi minden mást. 
Ezek közül a szerszámok mai napig bírják, még a konyhai kisgépek is egész jól vették az akadályt, viszont a lámpákkal tényleg gond volt, egyszer kis híján le is égett a lakás...
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!