A hatvanas években volt kezdő táncoskomikus


Ő a hetvenes-nyolcvanas évek legnépszerűbb táncos komikusa, Jászai Mari díjas, Érdemes és Kiváló művész, színész, rendező, színházigazgató. 


Németh Sándor 1942. február 27-én született Szombathelyen, és nem végzett főiskolát. Viszont már 18 évesen, 1960-ban a győri Kisfaludy Színház tagja volt.

1964-ig játszott vidéken, aztán már a Budapesti Operettszínház szerződtette. Abban az időben volt kezdő táncoskomikus, amikor a legnépszerűbb volt az operett műfaj. Olyan hatalmas színészekkel, az operett nagyágyúival léphetett együtt színpadra, mint Rátonyi Róbert, Feleki Kamill, Honthy Hanna, Latabár Kálmán Németh Marika. 
Németh Sándornak volt kitől tanulnia, és tanult is. Ha épp nem kellett színpadra mennie, akkor ezeket a színészóriásokat irigyelte.  Vele nagyjából egyidőben kezdett sok fiatal operett színésznő  Kovács Zsuzsa, Lehoczky Zsuzsa, Galambos Erzsi. 
A hetvenes években az operett műfaj annyira népszerű volt, hogy több operettfilmet is forgattak, az igazi népszerűséget ez hozta meg számára, és persze jó pár szilveszteri műsorban is szerepelt. 
1988-tól egy éven keresztül művészeti vezető volt, majd négy éven keresztül igazgatóként tevékenykedett. 
Párhuzamosan fellépett a Raimund Theaterben Bécsben, és a Volksoperben is. 
És tanított is egy ideig, a következő operett-musical generációnak segített kiteljesedni.
Leghíresebb szerepe a Csárdáskirálynő Bóni grófja. 
Fergetegesen táncol, és kiváló énekhanggal Fotó: Mix Magazin, Szinhaz.szinesz.blogspot.com
Kommentelési lehetőség a Magyar anzix Facebook-oldalon.
Ha szükséged van egy cikkre, mert megjelentetnéd, kérlek szintén oda írj üzenetet! Köszönöm!