Töltött uborka nyár végén

Hozzávalók:
1 kg közepes uborka
30 dkg maradék sült hús
1 db zsemle
1 kis fej hagyma
2 db tojás
1 evőkanál zsiradék
2 dl tejföl
1 csomag kapor
Egy pici tej, ha tejbe áztatjuk a zsemlét



Az uborkákat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magrészt kikaparjuk. Egy picurka sós vízben üvegesre pároljuk. Még a világért sem kell megfőzni.
A húst apróra vágjuk, a tejbe, vagy vízbe beáztatott zsemlével, a kaporral, reszelt hagymával, és a tojásokkal összekeverjük. Eldolgozzuk. Hőálló tálat kikenünk, és belefektetjük a félbevágott uborkákat. A masszával púposan megtöltjük őket, majd a kapor maradékával elkevert tejföllel leöntjük. 
Előmelegített tepsibe rakjuk, és közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük.