Mi lehet ez a nagy láda?

A fotó az ötvenes évek elején készült, és amit fog a fiatalember akkoriban hatalmas kincs volt, hisz nem volt még televízió, és főleg faluhelyen még az újsághoz is problémás volt hozzájutni, ha járatták is, inkább a hetente megjelenő Szabad Föld volt a nyertes. 

Viszont ha volt rádió a házban, akkor mindent megtudhattak ami az országban történt, legalábbis azt, és úgy, ami a hírekben elhangzottak.
Aztán ott voltak a szórakoztató műsorok, a színházi közvetítések, volt egészségügyi tanácsadás, időjárásjelentés - ami bizony nagyon fontos volt a falun élőknek - vízállásjelentés, mesejátékok, esti mese, ami akkor a Jó éjszakát gyerekek névre hallgatott, ifjúsági műsorok, és sportközvetítések.
Ebben az időben sok háznál még rádió sem volt, ezért összegyűltek a szomszédok néha, és együtt hallgatták a magyar csapat meccseinek közvetítését. 
És persze ahol csak tehették hallgatták a Szabad Európát, és  a Szív küldi üzenős műsort, amiben kivándorolt családtagok üzentek pár szóval és zenével az otthon maradottaknak.