Melyik bábfilm sorozat forgatásán készülhetett ez a fotó 1961-ben?

Még a hatvanas évek  elején bízták meg Bálint Ágnest, hogy írjon egy mesét egy bizonyos - mára már elfeledett Nagyapó című műsorhoz. Ekkor neki már unalmasnak tűnt, hogy ugyanúgy valaki elmond egy mesét, mint a rádióban, vagy egy hanglemezen. Úgy gondolta, itt lenne az ideje egy bábsorozatot készíteni, annak a televízióban több helye lenne, nagyobb sikert érhetne meg.  


Így aztán megszületett Cicamica és Morzsi kutya. Aztán jött Böbe Baba is, akit a mese szerint Nagyapó a vonaton talál.  Innentől már nem volt mesélés, hanem a báb szereplők történeteit követhették figyelemmel a gyermekek.  Mivel a tervezet elfogadásra került, ezért elkezdődött a kivitelezés. A bábok, a díszlet, és a kellékek tervezése. Ez a bábfilm még annyira különleges volt a tévénézők számára, hogy rengetegen követték figyelemmel a nyafogós Böbe Baba, az okoskodó, csajos Cicamica, a morgós Morzsi történeteit. Kéthetente került adásba egy-egy rész, biztos volt a siker mindegyiknél. 
Végül itt tanulták meg saját kárukon hogy kell egy bábfilmet profin elkészíteni. 
És hogy végül ki lett a legnépszerűbb bábfigura a sorozatban? Természetesen Böbe Baba.  Furcsán, elnyújtva, pestiesen beszélt. Ez annyira tetszett a korabeli gyerekeknek, hogy elkezdték természetesen utánozni.  Sajnos később, a folytatásból pont ez az egyéniség maradt ki. Nem véletlenül. Pont az egyénisége miatt...
Fotó: gyerektvtortenelem.blogspot.com