Környezete unszolására jelentkezett tévébemondónak 1976-ban

Kecskeméten született 1952. augusztus 30-án, tehát nemrég ünnepelte 67. születésnapját. A Magyar Televízió bemondójaként és műsorvezetőjeként tevékenykedett.
Bay Éva húszéves korában érettségizett, hat évvel később előadóművész lett, elvégezte az ELTE Bölcsészettudományi karát, mégpedig esztétika szakon. Művészcsaládba született, szülei színészek.  Ő is jól szaval, és rendezett színdarabot is.  Környezete unszolására jelentkezett a Magyar Televízióhoz, ahol Fischer Sándor tanítványaként sajátította el a bemondó szakmát. 1976-tól láthattuk a képernyőn. Nem csak bemondóskodott, hanem dolgozott a Híradónál, az Ablak, közéleti magazinban, és többféle műsort vezetett, lottósorsolást, Falutévét... Dolgozott az iskolatelevízió munkatársaként is. 


Meghívásra konferált gálaműsorokat, esteket, városi napokat, és akár kiállítás megnyitókat is. 
Dolgozott előadóművészként, a környező magyar lakta területeken is fellépett.  Egy ideig rádiózott is, és volt egy főzőműsora is a Budakalász Televízióban. Etikettet és protokollt tanít egy KFT-nél, és oktat a GNM Színi-Tanodában is. 
Különleges, sugárzó szépsége, és kedves hangja miatt az egyik kedvenc magyar női bemondó volt mindaddig, amíg a bemondói szakmát nem nyilvánították elavultnak.
Fotó: Starity.hu, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Mluigi85&action=edit&redlink=1