Három olimpiai bajnoki cím egy családban

Budapesten született 1946. október 23-án, bár edző, feltaláló, és ezzel kapcsolatban vállalkozó is, nekünk a montreáli olimpiai bajnok gerelyhajítónk marad örökre. :) 
Édesapja Német Imre kalapácsvető olimpiai bajnokunk - két olimpiai arany egy családban" Sőt három, hisz Németh Miklós felesége Németh Angéla, szintén olimpiai bajnok gerelyhajító. 
Németh Miklós édesanyja Kondorosi Erzsébet volt. Kislabdadobással kezdte, és még általános iskolás volt, amikor már érződött tehetsége, jó eredményeket ért el ezzel az alapsportággal. Ettől függetlenül később távolugróként próbálkozott, utána tért át a gerelyhajításra, mivel egy sérülésse meggátolta a távolugrói karrier építgetésében. 
Általános iskolái a Lórántffy, majd a Marczibányi téri Általános volt, aztán Híradás- és Műszeripari technikumot végzett, végül a Testnevelési Főiskolán tanári szakképesítést szerzett.  Itt a kötélmászásban lábak segítsége nélkül mai napig, 50 év után is rekordot tart. 
Elvégezte később a Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakát is. 
Először a Vasas, Majd a TF, később ismét a Vasas atlétája volt, 18 éven keresztül volt magyar válogatott. 1967-ben szerepelt az Európa - válogatottban, 1977-ben pedig a világválogatottban. 
A magyarok közül ő dobta először túl a 90 métert. Négy olimpián vett részt Az 1976-os montreáli olimpián világcsúccsal lett olimpiai bajnok. 
Sportolói pályafutása alatt aktívan népszerűsítette a sportágat.
Pályafutása után több ismert gerelyhajító edzője volt, két olimpiai bajnok edzője is volt. 
Először létrehozott egy tartásjavító, izomerősítő szerkezetet, majd megalapította gerelygyártó cégét, aztán szabadalmazta az új íipusú gerelyeit, és elkezdte gyártását, forgalmazását. Végül hiába értek el kiváló eredményeket vele a sportolók, a gerelyt betiltották. Később áttért a szintetikus felületű sportpályák, és műfüves borítások építésére. 
Fotó: NémetImreÁltalánosIskola, VasasSC