Emlékszel még, hogy ki volt Frakk első gazdija?

A sorozat papírkivágásos animációs technikával készült, és mint annyi mesét, ezt is Bálint Ágnes írta. Négy évadot ért meg, az első 1971-ben, az utolsó 1985-ben került bemutatásra. 
Frakk, a sorozat főszereplője Károly bácsi magyar vizsla kutyája, aki állandó harcban áll Irma néni macskáival, nevezetesen Szerénkével, és Lukráciával.
A két macska pofátlan is, és ráadásul fölöttébb lusták, így aztán sem Károly bácsi ki nem állhatja őket. Úgy gondolja, hogy itt egy kutya tudna rendet rakni. Úgyhogy épp kapóra jön Frakk megérkezése, és innentől kezdve nincs olyan nyugalom a macskák között. 
Frakk eredeti gazdája külföldre utazik, ezért Károly bácsira - volt osztálytársára - bízza a kutyát.  Kutya előszeretettel neveli és egrecírozza a két macskát, de ha bajba kerülnek, akkor segítségükre is siet.  A két macska közül  a nagy ellenség Lukrécia. Ő az ész a két tejpusztító között, lusta ő is, mint Szerénke, és bár sok mindennel foglalkoznak, csak egerészéssel nem, ettől függetlenül tagjai az Egerészők Egyesületének. 


Szerénke lusta, lassú, és buta, és úgy egyáltalán nem macskás, még fára mászni sem mer.  
Írma néni, Károly bácsi felesége lesi minden óhajukat, így aztán el vannak kényeztetve, de rendesen...
Annak idején Frakk bőrébe Szabó Gyula  bújt, Lukréciát Schubert Éva alakította, Szerénke pedig Váradi Hédi volt.  Károly bácsi még az első évadban Rajz János hangján szólalt meg, aztán a másik három részben már Suka Sándor vette át a szerepet. Irma néni a nagymamás Pártos Erzsi volt.  Olyan hangok tűntek fel az évek folytán a sorozatban, mint Bánhidi László, Kern András, Tahi Tóth László,  Hacser Józsa, Képessy József, Márton András.... és sorolhatnánk a sort...
Az első részt Karácsony előtt egy nappal, 1972. december 23-án mutatták be, mégpedig az esti
Cicavízióban, majd a következő sorozatot majd egy évvel később, 1973. november 10-én, és szintén a Cicavízió keretein belül került bemutatásra. 
Érdekesség, hogy Bálint Ágnes a szereplők karakterét a való életből merítette.  Vejének volt egy örökbefogadott vizslája, Bálint Ágnesnek valóban volt két cicája, akik gyakran civakodtak, és Bálint Ágnes édesanyjának szomszédjában is volt egy Frakk nevű kutya, ami időnként ellógott otthonról, és az írónő édesanyjánál csinált ilyen-olyan galibákat... :)