Egy legendás tévésorozat stábfotója... Kiket ismersz fel?

1977-ben készült tévéfilm sorozat Szabó Magda regényéből, később aztán mozifilmet is összeállítottak a jelenetekből.
A történet a második világháború idején játszódik, a főszereplő, Gina a határmenti Árkod kálvinista leánynevelő intézetébe kerül. Elszakítva apjától, nevelőjétől, szerelmétől, nem értve az egész körülötte lévő világot.  Apja, a katonai ellenállás vezetője az igazgatóra, és egy ellenállótársára bízza a kamaszlányt, úgy gondolja, hogy a zárt intézet falai között biztonságra lel. 
A filmet 1977-ben forgatták több helyszínen. A Matula intézet szobáit a Filmgyár stúdiójában rendezték be. Templomba a Kálvin téribe jártak a lányok, ennek belsejét láthatjuk. A külső felvételek viszont a Váci székesegyháznál Mikor sétálni indulnak intézetük homlokzata valójában a váci Püspöki Palotáé.  
A park,  s benne a szobor a Szarvascsárda térhez közben található a XVIII. kerületben, az intézet, a Matula kertje a Vácrátóti arborétum, egy része viszont a váci Püspöki Palota kertje. A vácrátóti arborétum vaskapuja az, ahol felvették az éjszakai vaskapus jelenetet, ahol Gina találkozik "szerelmével". A rivális Kokas Pál intézet a jelenlegi szeminárium épülete, a vasútállomás, ahová Gina igyekszik Vácott található. 
Horn Mici házát egy XVIII. kerületi bérelt lakásban alakították ki. 
Bár az Intézet szobáit, tantermeit, Igazgatói szobáját a Filmgyárban alakították ki, ellenben a hálóterem a Ward Mária Gimnázium melletti rendházban van, és ott található a nevezetes csigalépcső is. 
És az a bizonyos Abigél szobor, amihez segítségért folyamodnak az intézet növendékei egy magánházban lelhető fel az V. kerületben. 
A filmben - a kor szokásának megfelelően - csupa befutott, nagy színész szerepelt, a Matulások pedig nemrég diplomázott színészek voltak.
Láthattuk Básti Lajost, Garas Dezsőt, Piros Ildikót, Balázsovits Lajost, Tábori Nórát, Schubert Évát, Nagy Attilát, Ruttkai Évát, Végvári Tamást, Kovács Istvánt....... A növendékek között Szerencsi Évát, Zsurzs Katit, Egri Katit, Bánfalvy Ágnest, Rátonyi Hajnalkát, Gelencséri Sárát. 
A stábfotó az utolsó forgatási napon készült, ott látható rajta a rendező, a legendás Zsurzs Éva, és több szereplő is. Te kiket ismersz fel közülük?