A tévénézők még Alföldi Kázmérként ismerték meg a Famíliában...Tatabányán született 1949. március 28-án. Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészünk. 
Reviczky Gábor édesanyja pszichiátriai betegségben szenvedett, korán elvesztette.  Édesapja nevelte, aki főkönyvelőként dolgozott.  A gimnázium első éveit Tatabányán végezte, ifjúsági színpadba járt, majd az óbudai Árpád Gimnáziumban szerezte meg az érettségit.  Felvételije 1969-ben sikerült  a Főiskolára, előtte egy évet a Nemzeti Színház stúdiójában töltött. 
Kazimír Károly osztályában végzett végül, osztálytársasi között volt Gálvölgyi János, Jani Ildikó, Markovits Bori, Sáfár Anikó Szilárdy István, Vas-Zoltán Iván. 
Diploma után a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött, majd Debrecen következett, 1977-től Miskolcon játszott, majd Kecskemétre szerződött. 1991-től a Vígszínház tagja lett, de játszott a Nemzetiben is. 2013-2016-ig a Nemzeti Színház igazgatója volt. 
Egyéni, fanyar humorú művész, különleges mozgással groteszk karakterek megformálására termett, de ugyanakkor egyéniségéből adódóan negatív egyéniségek alakításában is kiváló. Különleges hangszíne miatt sokat szinkronizál. 
Színpadon játszott az Adáshibában, a Rámájana-ban, a Vízkeresztben, az Ahogy tetszik -ben, A viharban, és sorolhatnánk.
Filmekben is foglalkoztatják, ugyanúgy, mint tévéfilmekben. 
Játszott Az erődben, a 80 huszárban,  A vörös grófnőben, a Szamárköhögésben, Üvegtigrisben, Valami Amerikában...
A tévénézők még a Família Kft-ben kedvelték meg Alföldi Kázmérként. 
Jelenleg játszik A mi kis falunk c. tévésorozatban is. 


Fotó: Sztárlexikon