Ő énekelte el nekünk a "Citromízű banánt"...


Anyai nagyapja Gundel Károly, a Gundel Étterem tulajdonosa volt, testvérei pedig Bujtor István, és Latinovits Zoltán
Frenreisz Károly már óvodás korában zongorázni tanult, ekkor fedezték fel, hogy abszolút hallása van. Szerette a jazz-t, tetszett neki a szaxofon, de a konziban végül mégis a klarinét lett a választott hangszere.  Nem tett le a szaxofonon zenélésről, nyaralás közben, és a balatonszemesi Vigadóban zenélt. 
Rövid ideig zenélt a Benkó Dixiland Bandben, később a fogorvosi egyetemre jár, de csak egy évet, a zene miatt félbehagyta a tanulást. 
1965-től 5 éven át a Metróban zenélt, abban az időben három igen népszerű együttes volt a fiatalok körében, az Illés, az Omega, és a Metró. 
Itt szaxofonon, kedvenc hangszerén, basszusgitáron játszott, és énekelt. Zeneszerzőként is tevékenykedett, talán legnagyobb slágere, mai napig örökzöld Citromízű banán volt. Egy bohókás, könnyed dal, az akkori fiatalság felejthetetlen slágere. 
1971-ben aztán megalakult a Locomotiv GT, épp Frenreisz Károly kezdeményezésére.  A dobos Laux József lett, a billentyűs Presser Gábor, a gitáros Barta Tamás. 
Zeneszerzőjük Presser volt, de Frenreisz is megcsillogtathatta e téren tehetségét. Ő írta a Boldog vagyok számot. 
Első fellépésük 1972. május 1-én volt a Tabánban. Sikert, sikerre halmoztak, de 1973-ban kivált a zenekarból.  Ekkor szerepelt a Képzelt riport-ban. 
Aztán összehozta a Skorpiót, bejárták Európát, egyik legismertebb daluk az Azt beszéli már az egész város...
Később Bujtor István filmjeihez is írt zenét, egy ideje, pedig színpadtechnikai céget üzemeltet. 
Egyik kedvenc hobbija a vitorlázás. 
2012-ben Budapest díszpolgára, 2015-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének, 2016-ban pedig Fonogram - díj tulajdonosa lett.


Fotó: Pinterest, Fortepan/Urbán Tamás