Nyári uborkaleves


Hozzávalók:
25 dkg kovászos uborka
1 liter kovászos uborka lé
1 csomag kapor
2 dl tejföl, vagy joghurt,
1 evőkanál zsiradék
egy jó evőkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma

A zsiradékon a vöröshagymát - amit apróra vágtunk -  és a szintén felaprózott kaprot megfonnyasztjuk, belekeverjük a lisztet, felöntjük az uborkalével. 
Amint kezd forrni hozzáadjuk az apróra vágott, vagy lereszelt, gyalult uborkát, pillanatig főzzük, a végén dúsítjuk tejföllel. 
A léből kiszedünk kicsit a tejfölhöz, felkeverjük, és lassan hozzáadagoljuk kevergetve a leveshez. Ekkor már nem kell főzni.
Kihűtve rendkívül üdítő leves sótartalma miatt. De ugyanez a recept ecetes, savanyú uborkával is elkészíthető.