Két fiatal zenész a hatvanas évek elején - zenei életünk kiválóságai lettek

A fotón egy 29 éves dalszövegíró, dalszerző énekel  egy 22 éves énekes-zeneszerzővel. Mindketten a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjai voltak.
A baloldali fiatalember S. Nagy István Kőröstarcsán született 1934. január 20-n, és Budapesten hunyt el 2015. január 20-án. 
Olyan slágerek fűződnek nevéhez, mint az Okosabban kéne élni, Pókháló van már az ablakon, Nekem a Balaton a Riviéra, Árva fiú, Millió rózsaszál, Csöngess be jó barát, Csavard fel a szőnyeget... Máté Péter dalaira írt szövegei: 
Azért vannak a jó barátok, Egy darabot a szívemből, Egyszer véget ér, Elmegyek, Hull az elsárgult levél, Most élsz, Nekem ez így jó, Zene nélkül mit érek én...
A másik fiatalember fiatalabb 7 évvel, a kép készítésekor, 1963-ban még mindössze 22 éves. Payer Andrásnak hívják, Budapesten született 1941. július 31-én, és 2011. március 31-én hunyt el. EMeRTon-díjas zeneszerző lett, és énekes. 
Eredetileg gyógyszerész volt, mint édesapja, de már korábban zenélni kezdett, már 20 évesen ismerte a szakma, szerzőként és előadóként is megállta a helyét.  Mai napig ismertek slágerei. 
Írt dal Németh Lehelnek, a Vámosi-Záray házaspárnak, Kovács Erzsinek, Sárosi Katinak, Koós Jánosnak, Toldy Máriának, Zalatnay Saroltának, Aradszky Lászlónak. De énekelte számait Koncz Zsuzsa, Szécsi Pál, Katona Klári, Komár László, Németh József, Korda György is. 
Sőt ott volt Hofi Géza, akinek első nagylemezének nagy részét ő írta. 
És persze dolgozott együtt az Omegával, a Bergendy-vel, később a Republic is énekelt tőle dalokat.
Olyan dalokat írt, mint: Annyi arc ismerős..., Gedeon bácsi, Almát eszem, Nincsen olyan ember. 
Előadóként is megállta a helyét, és színdarabok zeneszerzőjeként is számon tartották. 

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán