Hol készülhetett ez az 1960-as fotó?Ez a  vendéglátóhely egy élelmiszerbolt, és egy büfé szerencsés keveredése volt, hisz részint talponállóként üzemelt, vagyis állva is el lehetett fogyasztani a kifizetett finomságot, de ugyanakkor rendelkezésre állt az a lehetőség, hogy hazavihettük becsomagolva a kiválasztott süteményt, vagy hidegkonyhai készítményt. 

Amikor belépett egy vendég a Mézes Mackóba, akkor megszólalt egy csengő, nem maradhatott észrevétlen, az eladók figyelmét a legunalmasabb pillanatukban sem kerülhette el az esemény. 
A belépőt egy kor színvonalát meghaladó belső tér fogadta, sok-sok tükörrel, és máshol csak ritkán kapható finomsággal. 
Leghíresebb üzletük a Kígyó utcai volt, más néven több hasonló bolt is nyílt a városban, de ez volt az igazi. 
Olyan különlegességeket is árultak itt, ami még mai nap sem mindennapos csemege, és igazából csak egy apró réteg tudta, és tudja megfizetni. Ilyen volt a francia kaviár, az ököruszály-saláta, aszpikos sonkatekercs, különleges szárnyas, vagy vad-, és halételek. 
Az üzletvezető, Tódor Géza saját maga is reklámozta üzletét, képes volt az utcán leszólítani az arra haladókat. De 1960-ban egy állatkerti medve is meglátogatta reklám céljából a büfét. Erről aztán Bauer Sándor felvételeket is készített.

A boltvezető 3 hónapos börtönbüntetést kapott akkor, amikor kiderült, hogy az üzletben egyes fontos emberek ingyenesen fogyaszthattak, és számlájukat egy bizonyos Ónodi nevű ember fizette ki. 
Érdekesség, hogy 1956-ban egy nap 7-8 ezer vevő érkezett az üzletbe, csak krémkávéból 4-5 ezret adtak el naponta. Itt a kávé mindig jó volt, nem kellett hozzá borravaló, és ezt tudták a vásárlók. 
Érdekesség, hogy ebben az időben a szilveszteri forgalom több mint 60 ezer Ft volt, ami akkoriban legalább 60 ember fizetését tette ki. 


Fotó: Fortepan/Urbán Tamás, Fortepan/Szabó Gábor