Egyszerű jégkrém recept

Alapvetően háromféle gyümölcsfagylaltot készíthetnénk, vizeset,  tejszíneset, vagy főzöttet. 
Most nem főzőcskézünk, meleg van, és elege van az embernek belőle, úgyhogy nézzük az egyszerűbbeket!
Ráadásul ezek rendkívül gyorsan összeállíthatók, egyedül a fagyasztás ami lassabb, és közben néha átkavarjuk - már, ha nincs fagylaltgépünk, de a legtöbb család ezzel nem rendelkezik. 
Ez utóbbi munka lényeges - de rendkívül rövid tevékenység, főleg ha egy habverőnk is van.
Ha nem kavarnánk át időnként a fagyó masszát, akkor kivételkor egy kemény, egybefagyott tömböt kapnánk, ami csak olvadás után lenne fogyasztható. 
Ám, ha készülés közben ránézünk néha, és átszaladunk rajta akár elektromos habverővel, közben visszarakva dermedni a finomságot, akkor valóban fagylalt ízű, és állagú massza lesz a jutalom.

Akkor jöjjön a két alaprecept:

Vizes gyümölcsfagyi:
Gyümölcs pépesítve, 
ugyanannyi víz,
porcukor ízlés szerint
Ezt alaposan összekavarjuk, majd mehet egy edényben a fagyasztóba. Amint kezd dermedni, időnként átkeverjük alaposan, aztán mindig vissza fagyoskodni...



Tejszínes fagyi:
Gyümölcs pépesítve,
ugyannyi jó minőségű tejszín,
porcukor ízlés szerint - alaposan összekeverve, aztán már irány a mélyhűtő. Készítésekor pedig ugyanúgy járunk el, mint a vizes fagyinál. 

Amint elkészült a fagylalt, nagyjából negyedórára átrakjuk a normál hűtőrészbe, aztán már fogyasztható is!
Minél laposabb edénybe rakjuk a fagylaltot a mélyhűtőbe, annál gyorsabban készül el.